Nieuws

Zitgedrag en lage rugpijn

07-04-2020
bron: ergonimiesite.be
 

Zitgedrag

Het zitgedrag zou wel een relatie vertonen met lage rugpijn bij kantoorwerkers. Mensen met rugpijn zitten langere periodes ononderbroken. Ze zitten ook met een meer gebogen rug vergeleken met de groep zonder pijn. De boodschap is dus houdingsverandering. De belasting op de tussenwervelschijven vermindert en spiervermoeidheid wordt zo vermeden

link

Mensen met werk voelen zich gezonder, ook flexwerkers

17-02-2020

Bron: personeelsnet.nl

Mensen die betaald werk doen, voelen zich gezonder dan mensen zonder werk. Negen van de tien mensen met een baan beoordelen hun eigen gezondheid als goed of uitstekend. Opvallend is dat flexwerkers zich net zo gezond voelen als mensen met een vaste baan.

Uit een onderzoek van het CBS over de jaren 2007-2017 naar het verband tussen werk en gezondheid, blijkt dat mensen zonder werk zich minder gezond voelen dan mensen die wel een betaalde baan hebben.

link

Maak uw preventiemedewerker bekend in uw organisatie

17-02-2020

Bron: Arboned.nl

De ideale preventiemedewerker weet welke specifieke risico’s er bestaan binnen het bedrijf, geeft graag het goede voorbeeld en heeft inlevingsvermogen in de situatie van zijn collega’s. Als er een preventiemedewerker is aangesteld, is het belangrijk hem voor te stellen binnen uw organisatie. Hiervoor kunt u onze voorbeeldtekst gebruiken.